Gotujemy ryż
Kroimy cebulę w półplasterki, siekamy czosnek i imbir.
Kroimy pierś z kurczaka na małe kawałki.
Rozgrzewamy na głebokiej patelni 2 łyżki oleju, na rozgrzany olej wrzucamy cebulę, czosnek, imbir i dodajemy pastę curry.
Mieszamy cały czas żeby nam się nie przypaliło
Wrzucamy kurczaka i smażymy, mieszając od czasu do czasu.
Cukinię myjemy i kroimy w półplasterki.
Kiedy kurczak jest juz podsmażony dodajemy cukinię i mrożony groszek, solimy według uznania i dusimy na małym ogniu.
Jak już cukinia zmięknie wlewamy śmietankę i zagotowujemy.
Dodajemy posiekaną kolendrę (jeśli mamy świeżą) lub wsypujemy suszoną.
Dodajemy ugotowany ryż, mieszamy i chwilę razem dusimy.
Smacznego:)