Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie zwłaszcza na niedzielny obiad,lub imprezy rodzinne.
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 439
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32611
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 105
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 439
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32611
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 105
Składniki
Masło rozpuszczam w garku dodaję mąkę i cały czas mieszam.Przez caly czas robienia sosu mieszam go energicznie trzepaczką.
Po trochu dolewam rosół caly czas mieszam .Kiedy zawartośc garnka nabierze gęstość sosu dodaję sok z cytryny i cukier do smaku.Jeśli ktoś lubi bardziej slodki sos dodaje więcej cukru.Mieszam do zagotowania.Zóltka roztrzepuje widelcem i dodaję do sosu ciągle mieszając nie gotuję.
Sos podaję z ugotowanym ryżem i mięsem z kurczaka.