Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu danie w sam raz dla wegetarian
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 655
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 134
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 655
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 134
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Składniki
Do osolonej, gotującej się wody dodaję ryż i gotuję z czasem zgodnym z przepisem na opakowaniu.
7 minut przed końcem gotowania ryżu na patelni rozgrzewam olej rzepakowy. Na rozgrzany olej dodaję czosnek i cebulę i smażę około 1 minuty cały czas mieszając. Następnie dodaję marchewką startą na tarce o grubych oczkach oraz groszek i smażę około 2 minut cały czas mieszając. Następnie dodaję trochę wody i smażę raz na jakiś czas mieszając około 2 minuty.
Ugotowany ryż odcedzam i dodaję do warzyw i smażę około 2 minuty. Następnie do dania dodaję roztrzepane jajko i smażę około 1 minuty intensywnie mieszając. Danie przyprawiam solą oraz pieprzem. Smacznego!