Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 58
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 183
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 82
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 58
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 183
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 82
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Składniki
Cebule posiekac, czosnek pokroic w plasterki, przesmazyc na oliwie. Na to wspypac suchy ryz i przesmazyc do zezlocenia, dodac curry , chili i kukurydze odsaczona z zalewy, zamieszac i wysypad do naczynia zaroodpornego.
Na ryz wylozyc mieszanke warzyw, a na to pokladac wczesniej zamarynowane palki czy tez udka. Zalac litrem dobrze doprawionego rosolu. Ja czasem robie z kostki czy vegety.
Zakryc i wstawic do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 2 godz.