Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie szybkie i pyszne.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Ugotować ryż w garnku prawie pełnym zimnej wody . Czas gotowania od 15 - 20 min zależy jak kto lubi. Zdrowo jest aldente, więc 15 min. Dodać w trakcie gotowania olej i sól oraz czosnek. Jeżeli nie lubisz to dodaj przekrojony na pół a wtedy znajdziesz go na tależu w całości. Zalecam w czasie gotowania parę razy pomieszać. Po w/w czasie odcedzić i można go jeszcze raz podsmażyć na patelni w małej ilości gorącego oleju. Podajemy do drugich dań z mięsem i warzywami lub sałatką. Pycha . Smacznego!