Ryż curry

Ryż curry
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: figg
Mój ulubiony:-))

Składniki

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, łyżkę wegety oraz łyżkę curry ( jeżeli ktoś lubi pikantne to wtedy dodajemy jeszcze pieprzu cayenne) . Przesmażamy to razem i wsypujemy suchy ryż. Łączymy ze sobą składniki i podsmażamy aż ryż się zeszkli. Przekładamy go do większego garnka, wyrównujemy i wlewamy powoli wrzącą wodę. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu 20 - 25 minut.

Komentarze do przepisu (5)

Ewaaa 25 lutego 2014
coś mi się wydaje, że i mój ulubiony będzie :))))
renka40 26 lutego 2014
Robiłam kiedyś podobny , ale była w nim jeszcze starta marchewka ,był bardzo dobry , zrobię znowu :)
zlytygrysek 26 lutego 2014
Nie trzeba nawalić żarcia na talerz po brzegi i ukwiecać do bólu tło ,żeby normalny obiad wyglądał... Czytaj całość »
Nie trzeba nawalić żarcia na talerz po brzegi i ukwiecać do bólu tło ,żeby normalny obiad wyglądał subtelnie i pysznie. Duży kciuk za ryż i całość:))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki