Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryby z grilla"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 158
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 158
Składniki
Ryby dokładnie opłucz, osusz, oprósz solą oraz przyprawą do ryb. Do środka każdej ryby włóż po gałązce rozmarynu oraz cienkie plasterki cytryny.
Ryby ułóż na natłuszczonej folii aluminiowej i zawiń. Piecz na grillu około 25 min. W trakcie grillowania rybę obracaj.
Ziemniaki wyszoruj, przekrój wzdłuż na pół, włóż na 10 min do osolonego wrzątku, po czym starannie odcedź i przestudź. Następnie posmaruj olejem, posyp solą morską i listkami tymianku. Opiekaj na grillu 15-20 minut. Podawaj do ryb.
45 minut Porcja: 230 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie