Ryby w zalewie octowo-pomidorowej

Ryby  w zalewie octowo-pomidorowej
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Ewus71
Ryby w tej zalewie tworzą niezapomniany smak

Składniki

  • 3 kg oprawionych ryb (karpie,karasie,płotki,leszcze i inne )
  • sól.przyprawa do ryb ,olej do smażenia
  • Zalewa - 6 szklanek wody ,9 łyżek cukru ,1,5 łyżki soli
  • 1,5 szklanki octu ,1 słoik koncentratu pomidorowego 200 gr
  • 2 laurowe liście , 5 ziarenek ziela angielskiego 2 cebule

Przygotowanie

  1. Wodę ,wlać do garnka dodać sól,cukier ,ziele angielskie
    laurowe liście i cebulę pokrojoną w cienkie krążki .
    Od zagotowania gotujemy 7 minut.
    Zdejmujemy garnek z ognia dodajemy ocet,koncentrat pomidorowy i mieszamy .
    Smażymy, ryby na oleju układamy w naczyniu i zalewamy już gotową zalewą
    Usmażone ryby można zalać (gorącą zalewą)wtedy czas oczekiwania do spożycia skraca się o połowę (można spożywać po 12 godzinach)

Komentarze do przepisu (5)

Ewcik 20 sierpnia 2014
Super!!!
grazka950 20 sierpnia 2014
Aż ślinka leci, uwielbiamy ryby, a w takiej zalewie są na pewno pyszne :))
Futka 21 sierpnia 2014
Przepyszne, wyraziste i aromatyczne rybki :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 3 kg oprawionych ryb (karpie,karasie,płotki,leszcze i inne )
  • sól.przyprawa do ryb ,olej do smażenia
  • Zalewa - 6 szklanek wody ,9 łyżek cukru ,1,5 łyżki soli
  • 1,5 szklanki octu ,1 słoik koncentratu pomidorowego 200 gr
  • 2 laurowe liście , 5 ziarenek ziela angielskiego 2 cebule
Składniki