Ryby smazone

Ryby smazone
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Jagoda50
zdrowe i proste

Składniki

  • świeża ryba ( najlepiej samemu złowić), 2kg
  • duża cebula, 1
  • Koper świeży, pęczek
  • kucharek, 2 łyżeczki
  • sól ,pieprz (czrny i ziołowy ), do smaku
  • olej, do smażenia
  • mąka, "

Przygotowanie

  1. sprawic ryby,dobrze umyć

  2. cebule pokroic w piórka

  3. ryby posypac kucharkiem ,pieprzem,sola ,dodac cebulę i gałązki kopru

  4. odstawić do lodówki na 2-3 godziny

  5. ryby otoczyc w mące i smazyc na złoty kolor

  6. świetne sa z duszonymi ziemniakami z marchewka ale dobrze smakuja z pomidorami i cebulką.

Komentarze do przepisu (13)

monickruk 05 sierpnia 2009
Ślicznie wyglądają te Pani rybki, bardzo smakowicie aż ślinka cieknie ;o) pozdrawiam serdecznie ;o)
Jagoda50 05 sierpnia 2009
Dziekuje za miły komentarz.Pozdrowienia z Augustowa
sbernasia 05 sierpnia 2009
zeden specyjalny przepis
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • świeża ryba ( najlepiej samemu złowić), 2kg
  • duża cebula, 1
  • Koper świeży, pęczek
  • kucharek, 2 łyżeczki
  • sól ,pieprz (czrny i ziołowy ), do smaku
  • olej, do smażenia
  • mąka, "
Składniki