Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rybny gulasz"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 14
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23687
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 14
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23687
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Składniki
Filety rybne oczyść, pokrój na mniejsze kawałki, dopraw solą i pieprzem. Odstaw do lodówki na 15 minut.
Obierz cebulę i czosnek, drobno posiekaj. Pomidory i koper włoski umyj i pokrój na kawałki.
W rondlu rozgrzej oliwę i smaż filety rybne z obu stron (na złoty kolor). Wyjmij je i na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj pokrojony koper i pomidory, posyp suszonymi ziołami. Zalej bulionem, przykryj i duś pod przykryciem ok. 7-10 min.
Łyżkę wlej do śmietany, wymieszaj i dodaj do gulaszu. Wymieszaj, dopraw do smaku. Wrzuć oliwki.
Gulasz rozlej do miseczek. Do każdej porcji włóż kawałek ryby. Gulasz podawaj bardzo gorący, najlepiej z pieczywem.
Czas przygotowania: 40 minut 320 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień