Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rybne roladki"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3760
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 811
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3760
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 811
Składniki
Filety opłucz pod bieżącą wodą. Skrop 2 łyżkami soku z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem. Do miseczki wlej miód, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz musztardę, dokładnie wymieszaj.
Każdy filet posmaruj masą musztardowo- miodową, połóż po plasterku szynki. Zwiń formując roladki, każdą zepnij wykałaczką.
Masło włóż do rondelka, roztop. Odstaw by przestygło. Następnie dodaj pozostały sok z cytryny, dopraw solą oraz pieprzem, wymieszaj.
Żaroodporne naczynie posmaruj olejem. Ułóż w nim roladki i polej je masłem cytrynowym. Na wierzchu rozłóż gałązki tymianku. Piecz 25-30 minut w temperaturze 180°C.
45 minut. Porcja: 250 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie