Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rybne racuchy z koperkiem"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4885
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 879
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4885
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 879
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu
Ryby włóż do wrzącej, lekko osolonej wody. Gotuj ok. 15 minut. Wyjmij, przestudź. Rozdrobnij widelcem (ew. usuwając ości).
Kaszę jaglaną ugotuj w osolonej wodzie (ok. 25 minut – kaszę jaglaną możesz też zastąpić płatkami jaglanymi). Dodaj do ryby, wbij jajka, wsyp mąkę orkiszową i koperek, wyrób. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Masło klarowane rozgrzej na patelni. Nałóż niewielkie porcje ciasta. Usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie