rybne paluszki

rybne paluszki
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Pyszne i delikatne w smaku paluszki rybne robione w domu od podstaw. Przepis łatwy w wykonaniu.

Składniki

  • 1 duży filet z miruny lub innej mięsistej ryby 1/2 szklanki bułki tartej 1/4 szklanki mąki
  • 1 jajko sól i pieprz do smaku olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Rybę płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Rybę solimy i pieprzymy do smaku, następnie kroimy na małe, podłużne kawałki. Obtaczamy w jajku i obtaczamy w wymieszanej uprzednio bułce z mąką. Smażymy na głębokim tłuszczu z obydwu stron. Paluszki podajemy z ziemniaczkami lub chlebem

Składniki
  • 1 duży filet z miruny lub innej mięsistej ryby 1/2 szklanki bułki tartej 1/4 szklanki mąki
  • 1 jajko sól i pieprz do smaku olej do smażenia
Składniki