Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rybne kotleciki z groszkiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5403
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5403
Składniki
Marchewkę oczyść, gotuj w osolonej wodzie 10 min. Odcedź, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, posiekaj. Por umyj, pokrój. Żółtka oddziel od białek.
Ryby zmiel. Posyp przyprawą do ryb, skrop sokiem z cytryny. Dodaj żółtka, marchewkę, groszek, pieczarki, por, natkę i bułkę tartą (2-3 łyżki), wyrób. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Dodaj do masy, delikatnie połącz.
Uformuj płaskie kotleciki, obtocz w bułce tartej. Usmaż na oleju z obydwu stron. Osącz z tłuszczu.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,40 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie