Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-03-2020
Pyszna ryba w aromatycznym cieście naleśnikowym w asyście lekko kwaśnego sosu z marynowanymi podgrzybkami.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Rybę kroimy na wąskie paski, przyprawiamy do smaku, skrapiamy sokiem z cytryny. Ciasto naleśnikowe: wszystkie składniki miksujemy, w razie potrzeby ilość mleka i mąki regulujemy tak, by uzyskać dość gęste ciasto naleśnikowe. Rybę opruszamy mągą, maczany dokładnie w cieście i smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Osądzamy na ręczniki papierowym.
Sos tatarski. Wszystkie składniki kroimy w drobniutką kosteczkę, dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Schładzamy w lodówce. Do takiego zestawu najlepiej pasują chrupiące frytki albo pieczone ziemniaczki. Smacznego!