Rybne błyskawiczne kotlety

Rybne błyskawiczne kotlety
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Dużo dobrego smaku na talerzu.

Składniki

  • ryba w oleju 2 puszki ( dowolnej ryby)
  • bułka czerstwa 1 szt
  • Cebula biała 1 szt
  • Jajo kurze 2 szt
  • Bułka tarta 2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Bułkę namoczyć i starannie odcisnąć. Rybę wraz z olejem przełożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, jajka, bułkę tartą , drobno posiekaną cebulę i przyprawić do smaku. Masę dobrze wymieszać i formować kotlety. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Komentarze do przepisu (1)

fafiatko 09 lutego 2018
fajny sposob, zapisuje :) i pozdrawiam
Składniki
  • ryba w oleju 2 puszki ( dowolnej ryby)
  • bułka czerstwa 1 szt
  • Cebula biała 1 szt
  • Jajo kurze 2 szt
  • Bułka tarta 2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia
Składniki