Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rybna zapiekanka"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 364
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 55
Polecam.
Odsłon: 68
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 364
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 55
Polecam.
Odsłon: 68
Składniki
50 min • Porcja 140 kcal • Przepis na 2-3 porcje.
Makaron i opłukany brokuł gotuję osobno na półtwardo. Odcedzam i studzę. Tilapię rozmrażam, kroję na kawałki i oprószam przyprawą do ryb. Ser ście ram na tarce o dużych oczkach. Śmietankę mieszam z jajkiem, doprawiam solą i pieprzem. Makaron mieszam z 2 łyżkami sera. Przekładam do nasmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.
Brokuł dzielę na małe różyczki i wtykam je między makaron. Kawałki ryby układam na wierzchu. Całość zalewam śmietanką, posypuję resztą sera oraz przyprawą z suszonymi pomidorami i czosnkiem. Zapiekankę przykrywam, piekę 30 min w temp. 180oC.
Tylko 1,90 zł za porcję.Źródło: Kobieta i życie