Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba ze szpinakiem w papilotach"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 30
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 30
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Ryż ugotuj w posolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Przesyp do miseczki, wystudź. Rybę opłucz, osusz na ręczniku papierowym. Podziel na 8 kawałków. Każdy skrop oliwą, oprósz solą oraz pieprzem cytrynowym.
Czerwoną, żółtą i zieloną paprykę oczyść, opłucz, pokrój w drobną kosteczkę. Szpinak dokładnie opłucz, osusz, od listków poodrywaj twarde łodyżki. Szpinak i paprykę przełóż do miski, wlej 2 łyżki oliwy z oliwek, dodaj 2 obrane, przeciśnięte ząbki czosnku oraz sól i pieprz czarny do smaku. Dokładnie wymieszaj. Opłucz, osusz i podziel na mniejsze kawałki gałązki koperku.
Z papieru do pieczenia wytnij 4 kwadraty o boku 20 cm. Na środek każdego nałóż po porcji ryżu. Na nim rozłóż paprykę ze szpinakiem oraz po 2 kawałki ryby. Obłóż je gałązkami koperku oraz przekrojonymi na pół plasterkami cytryny.
Papier zawiń do góry tak, by powstały paczuszki. Ułóż je na blasze. Wsuń do piekarnika rozgrzanego do 200 st. Piecz 20 min.Źródło: Tina