Ryba ze szpinakiem

Ryba ze szpinakiem
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Jagoda50
Bardzo smaczne.Według przepisu koleżanki Anki.

Składniki

  • filety rybne(dorsz lub inna ryba), 80 dkg
  • szpinak, 50 dkg
  • czosnek, 4 ząbki
  • cebula, 1
  • ser żółty, 10 dkg
  • pomidor, 1
  • sól,pieprz,sok z cytryny, do smaku
  • Gałka muszkatołowa, szczypta
  • masło, 2 łyzeczki
  • śmietana, 2 łyżki

Przygotowanie

  1. filety rozmrozić,odcisnąć z nadmiaru wody,posolić i posypać pieprzem cytrynowym

  2. kawałki ryby otoczyć w mące i usmażyć na rumiano

  3. cebulę pokroić drobno,wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem,podsmażyć,dodać szpinak,troszkę soli,gałkę muszkatołową i posiekany czosnek

  4. dodać śmietanę i chwilę poddusić,na koniec dodać troszkę soku z cytryny

  5. do naczynia żaroodpornego włożyć szpinak,na nim ułożyć rybę,na każdy kawałek położyć plastry pomidora ,krążki cebuli,posypać startym żółtym serem,na każda porcję położyć po kawałeczku masła

  6. zapiekać 30 minut,podawać z pieczywem

Komentarze do przepisu (7)

awepa 07 lutego 2012
Ale apetycznie wygląda:-) Do ulubionych :-)
kaskasz83 08 lutego 2012
bardzo fajnie wygląda i musi być dobre, ja to jak już robię rybę ze szpinakiem to robię roladki. Przepis... Czytaj całość »
bardzo fajnie wygląda i musi być dobre, ja to jak już robię rybę ze szpinakiem to robię roladki. Przepis ląduje w ulubionych i poczeka aż będą świeże pomidorki ;)
kuchniahanny 10 lutego 2012
U Pani jak zawsze pysznie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • filety rybne(dorsz lub inna ryba), 80 dkg
  • szpinak, 50 dkg
  • czosnek, 4 ząbki
  • cebula, 1
  • ser żółty, 10 dkg
  • pomidor, 1
  • sól,pieprz,sok z cytryny, do smaku
  • Gałka muszkatołowa, szczypta
  • masło, 2 łyzeczki
  • śmietana, 2 łyżki
Składniki