Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba ze szparagami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1753
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1753
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Rybę oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z połowy cytryny i odstaw na 30 minut do lodówki. W garnku zagotuj wodę z łyżeczką cukru i resztą soku cytrynowego. Ugotuj oczyszczone i pokrojone szparagi. Na oleju z dodatkiem masła usmaż rybę na złoty kolor. Na tej samej patelni zeszklij cebulę, dodaj część szparagów.
Całość przesmaż, zalej białym winem i zagotuj. Następnie dodaj śmietanę i gotuj, aż sos zgęstnieje. Wsyp zioła i doprowadź do wrzenia. Rybę podawaj z przygotowanym sosem i resztą szparagów. Na wierzch połóż starte na tarce rzodkiewki.Źródło: Na żywo