Ryba zawsze zdrowa

Ryba zawsze zdrowa
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: EWAM45
Ostatnia moja aktywność dotycząca dań z rybami jest dość duża. Wykorzystuje do tego garnek do gotowania na parze. Zdrowo i dietetyczne, a przed świętami postanowiłam zastosować lekką dietę. Dzisiaj dorsz gotowany z fasolką szparagową i marchewką.

Składniki

  • 1/2 kg. filet z dorsza
  • opakowanie zamrożonej fasolki szparagowej
  • 1 marchewka
  • pół pora
  • przyprawa do ryb sok z pół cytryny
  • sól , pieprz

Przygotowanie

  1. Rybę rozmrażamy, kroimy na mniejsze porcje. Przyprawiamy sokiem z cytryny i przyprawą do ryb . Pozostawiamy na ok. 15 min.

    Do garnka na parze wkładamy rybę, fasolkę oczyszczona i pokrojoną w talarki marchewkę, pokrojone pora. wszystko gotujemy 20 min.

    Z marchewki i pora robię mus warzywny i dodaje do ryby. Można odrobinę posolić, ale to już kwestia smaku.

Składniki
  • 1/2 kg. filet z dorsza
  • opakowanie zamrożonej fasolki szparagowej
  • 1 marchewka
  • pół pora
  • przyprawa do ryb sok z pół cytryny
  • sól , pieprz
Składniki