Ryba zapiekana ze szpinakiem

Przepis dnia 2012-08-10
Ryba zapiekana ze szpinakiem
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: gargamel
Smaczne, szybko się robi.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obtoczone w mące i przyprawach filety podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.

  2. Szpinak podsmażamy na masełku z solą i pieprzem z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku. Pod koniec dolewamy jogurt naturalny i lekko podduszamy.

  3. Podsmażony szpinak wkładamy do naczynia żaroodpornego, układamy na niego nasze podsmażone filety. Na filety kładziemy plasterki mozarelli i plasterek pomidora.

  4. Wstawiamy nasze naczynie do rozgrzanego do 200stopni piekarnika na 15-20 minut.

  5. Na koniec dekorujemy natką z pietruszki i podajemy na stół.

  6. SMACZNEGO :)

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 07 sierpnia 2012
przesmacznie się prezentuje
gargamel 11 sierpnia 2012
@jakub - dziękuję :-)
Składniki
Składniki