Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryba zapiekana z oscypkiem i szpinakiem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 510
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13395
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 510
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13395
Składniki
Rybę umyj, skrop sokiem z cytryny, przypraw solą czosnkową, pieprzem cytrynowym, odstaw do lodówki na godzinę. Oscypek pokrój w bardzo cienkie plastry. Szpinak umyj, osusz.
Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą. Rybę umieść skórą do dołu, na niej ułóż plastry oscypka i liście szpinaku. Całość możesz delikatnie związać sznurkiem, jeśli ryba składa się z mniejszych kawałków.
Piecz w temperaturze 180°C 30 minut. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień