Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryba zapiekana w sosie włoskim"
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 128
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1197
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5379
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6558
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 128
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1197
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5379
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6558
Składniki
Rozmrożone ryby natrzyj przyprawą, odstaw na noc. 2 papryki upiecz, obierz ze skórki, zmiksuj.
Na oliwie podsmaż posiekany czosnek, cebulę, pozostałą pokrojoną paprykę. Podlej bulionem, duś chwilę. Dodaj pokrojone oliwki, pomidory, pesto, zmiksowaną paprykę. Przypraw solą, pieprzem i duś, aż sos zgęstnieje.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż ryby. Polej sosem. Zapiekaj ok. 30 minut w temp. 160°C. Posyp startym żółtym serem i zapiekaj dalsze 15 minut. Podaj z ciabattą.Źródło: Kurier TV