Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba zapiekana w marchewce"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 456
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13318
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 103
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 456
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13318
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 103
Składniki
Ryby podziel na porcje, oprósz solą, pieprzem i oregano, skrop sokiem z cytryny. Wstaw do lodówki.
Marchewki oczyść, umyj, włóż do osolonego wrzątku, ugotuj na półtwardo. Osącz (wywar zachowaj), ostudź, pokrój na cienkie plasterki.
Masło stop na patelni, wsyp mąkę, zasmaż. Wlej szklankę wywaru z gotowania marchewki, rozprowadź. Formę posmaruj masłem, wlej sos, ułóż ryby, skrop sokiem z cytryny. Posyp natką, przykryj marchewką. Piecz 25-35 min w 220°C.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,80 zł
Zdrowo i smacznie – tak gotuję dla mojej rodziny. W tej potrawie ryba doskonale współgra z marchewką. Stąd jej niesztampowy smak.Źródło: Chwila dla Ciebie