Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba w zupełnie innym wydaniu
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3170
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 765
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 264
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 211
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3170
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 765
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 264
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 211
Składniki
Ziemniaki ugotować. Filet rybny przyprawić, obtoczyć w mące i delikatnie podsmażyć na bardzo małej ilości tłuszczu, chodzi o to aby pozbyć się z ryby wody. Ziemniaki tłuczemy na puree z masłem i rozgniecionym czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem(możemy dodać kurkumę dla ładnego wyglądu) na koniec dodajemy posiekany koperek. Rybę układamy w wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania. Na rybie układamy warstwę puree. Na wierzch ścieramy ser (ilość wedle uznania).Zapiekamy w 180 stopniach przez około 20-25 minut. Porcja dla przynajmniej dwóch osób- całość dania 1014 Kcal jedna porcja 507 Kcal