Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak podana ryba smakuje wybornie.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 18
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 76
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 18
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 76
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Składniki
Wykonanie: Na blachę w piekarniku kładziemy papier do pieczenia, smarujemy masłem i układamy rybę wcześniej zamarynowaną przyprawą do ryb. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy około 20 minut. Następnie w rondlu rozgrzewamy olej (2-3 łyżki) i wrzucamy pokrojonego pora, cebulę, paprykę i dusimy przez 15 minut. Pod koniec dodajemy 1 łyżkę Vegety i drobno pokrojonego ogórka. W głębszej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła, wsypujemy kaszę i chwilę prażymy, tak aby się nie przypaliła. Wlewamy 1 szklankę wody i dusimy, mieszając, następnie kaszę wyłączamy, przykrywamy niech dojdzie. Podajemy dwie gałeczki kaszy, 2-3 łyżki pora i na pora kładziemy rybę, całość posypujemy koperkiem.