Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryba z purée z batatów"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 74
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 385
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 108
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 74
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 385
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 108
Składniki
Rybę umyj, oczyść i posyp ulubionymi przyprawami. Skrop olejem i wstaw na godzinę do lodówki.
W tym czasie obierz i opłucz bataty. Ugotuj je w dużej ilości osolonej wody. Gdy będą miękkie, odcedź i poczekaj, aż lekko ostygną. Następnie dodaj masło i wlej mleko. Całość dokładnie rozgnieć i wymieszaj (jeśli wolisz ostrzejszy smak, dodaj do purée drobno posiekaną, oczyszczoną z nasion, papryczkę chili).
Wyjmij rybę z lodówki i ułóż na rozgrzanej patelni i usmaż (aby tłuszcz nie pryskał przed podgrzaniem, posmaruj patelnię niewielką ilością octu winnego).
Danie podawaj posypane drobno posiekanym szczypiorkiem.Źródło: Na żywo