Ryba z piekarnika

Ryba z piekarnika
> 1-2 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Smaczna, zdrowa, delikatna ryba pieczona , doskonałe danie na piątek i nie tylko.

Składniki

  • Filet z mintaja - 2 szt.
  • Sok z cytryny - 1 łyżeczka
  • Pieprz cytrynowy - 1/2 łyżeczki
  • Przyprawa do ryb - 1 łyżeczka
  • Sól
  • Rękaw do pieczenia

Przygotowanie

  1. Filety umyć , skropić sokiem z cytryny. Natrzeć pieprzem cytrynowym oraz przyprawą do ryb, posolić.

  2. Ułożyć w rękawie. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 30 minut..

  3. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką.

Składniki
  • Filet z mintaja - 2 szt.
  • Sok z cytryny - 1 łyżeczka
  • Pieprz cytrynowy - 1/2 łyżeczki
  • Przyprawa do ryb - 1 łyżeczka
  • Sól
  • Rękaw do pieczenia
Składniki