Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryba z pieca z ziołami"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4954
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 885
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4954
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 885
Składniki
Filety opłucz, pokrój na kawałki. Oprósz pieprzem, solą, skrop sokiem z cytryny, odstaw na 20 minut. Masło wymieszaj z posiekanymi ziołami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Do bułki tartej dodaj startą z cytryny skórkę i tarty ser (najlepiej twardy, o ostrym smaku). Dodaj oliwę. Dobrze wymieszaj.
Formę natłuść. Ułóż w niej rybę. Połóż na niej kawałki masła z ziołami i plastry cytryny. Posyp bułką z serem. Piecz ok. 30 minut w 190 st. C.
<strong>4 porcje, pieczenie 30 minut, 370 kcal, ok. 4 zł za porcję</strong>Źródło: Olivia