Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryba z boczkiem i cukinią"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Rybę umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój w 10 kwadratów o wielkości około 4 centymetrów. Przypraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Cukinie pokrój w plastry wzdłuż, najlepiej obieraczką do ziemniaków, oprósz solą i pieprzem.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Na patelni grillowej rozgrzej niewielką ilość oleju, smaż przez 2 minuty plastry cukinii.
Kawałki ryby owijaj plastrami cukinii i boczku, zepnij wykałaczkami, układaj w naczyniu żaroodpornym i piecz przez 30 minut. Gotowe pakieciki dekoruj plastrami cytryny i liśćmi bazylii.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień