Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba w ziołach prowansalskich"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Filety myję, osuszam papierowym ręcznikiem (zamrożone odmrażam przed m) i układam na podwójnie złożonej folii aluminiowej.
Czosnek obieram i kroję w cienkie płatki. Na rybie układam kilka kawałków suszonych pomidorów oraz płatki czosnku.
Oliwę od suszonych pomidorów doprawiam przyprawami i smaruję nią filety. Folię zawijam, zaginam ściśle jej brzegi i piekę rybę w temp. 180°C ok. 20 min.
35 min • Porcja ok. 110 kcal • Koszt porcji ok. 4,50 zł • Przepis na 2 porcje.Źródło: Kobieta i życie