Ryba w zalewie

Ryba w zalewie
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: rusty_fork
Rybka na zimno

Składniki

  • Zalewa 2 szklanki wody pieprz, ziele angielskie, sól, liść laurowy koncentrat 200 g 1/2 szklanki oleju 3 łyżki octu 2 łyżki cukr
  • Warzywa 3 cebule 0,5 l słoik ogórków koncerowych 0,5 l słoik papryki konserwowej 1- 1,5 kg ryby. Dorsz lub miruna

Przygotowanie

  1. Rybę pokroić na kawałki, obtoczyć w jajku i mące. Usmażyć.
    Cebulę pokroić w póra i spażyć. Ogórki konserowe kroimy w plasterki około 3 mm grubości,a paprykę na kawałki około 2 cm.
    Wszystkie składniki zalewy umieszczamy w rondlu i zagotowujemy.
    Rybę układamy w naczyniu, przekładamy warzywami i zalewamy gorącą zalewą.
    Rybę podajemy na zimno

Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 03 marca 2018
Że rybka lubi pływać, to my wszyscy dokładnie wiemy ;)
Pyszne jedzonko, mniami :D
Składniki
  • Zalewa 2 szklanki wody pieprz, ziele angielskie, sól, liść laurowy koncentrat 200 g 1/2 szklanki oleju 3 łyżki octu 2 łyżki cukr
  • Warzywa 3 cebule 0,5 l słoik ogórków koncerowych 0,5 l słoik papryki konserwowej 1- 1,5 kg ryby. Dorsz lub miruna
Składniki