Ryba w warzywach

Ryba w warzywach
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Zdrowy i smaczny obiadek.

Składniki

  • Świeża ryba 60 dag (najlepiej karaś)
  • Marchew 3 szt
  • Seler zwyczajny 1 szt
  • Por 1 szt
  • Cebula biała 1 szt
  • Liść laurowy 1 szt
  • pieprz ziarnisty 6 ziarenek
  • Masło 1 łyżka
  • Natka pietruszki
  • sól do smaku

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Warzywa umyć, pokroić w makaronik, lub zetrzeć, zalać 1/8 litry wrzącej wody , posolić, wrzucić przyprawy i zagotować. Na warzywach ułożyć rybę , przykryć i dusić na bardzo wolnym ogniu około 25 minut. Następnie wyłożyć rybę z warzywami na półmisek, dać masło na gorącą rybę i podawać z ziemniakami.

Komentarze do przepisu (1)

fafiatko 14 stycznia 2018
ciekawy przepis na lekka rybe, musze sprobowac
Składniki
  • Świeża ryba 60 dag (najlepiej karaś)
  • Marchew 3 szt
  • Seler zwyczajny 1 szt
  • Por 1 szt
  • Cebula biała 1 szt
  • Liść laurowy 1 szt
  • pieprz ziarnisty 6 ziarenek
  • Masło 1 łyżka
  • Natka pietruszki
  • sól do smaku
Składniki