Ryba w tempurze

Ryba w tempurze
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Agunkaa
Pyszne

Składniki

  • ryba biala, 6 filetow
  • maka zytnia, 1 duza lyz
  • maka pszenna, 1 duza lyz
  • maka kukurydziana, 1 duza lyz
  • przyprawy do ryby
  • piwo, 1 szk
  • odrobine wody gazowanej
  • jajko, 1
  • Olej do glebokiego smazenia

Przygotowanie

  1. rybe doprawic odstawic na 1godz

  2. z maki,jaja,piwa i wody rozrobic ciasto,ma byc podobnej konsystencij na ciasto do nalesnikow.

  3. nie do konca rozmrozona rybe optocz w mace kukurydzianej i w ciescie,smaz w niezbyt goracej oliwie na zloty kolor.

  4. ja podalam z goracymi plackami tortilli,salata z bialej kapusty i dresingiem z awokado.

Komentarze do przepisu (3)

Jonas 13 października 2010
Przepis ekstra,myślę,że panga albo dorsz będzie się nadawać do tego dania.
Pozdrawiam
wiola1100 14 października 2010
ale smakowite aż slinka cieknie od patrzenia
ewisienka22 03 stycznia 2011
jonas, polecam dorsza- jest bardzo smaczny i zdrowy, natomiast z Pangi proponuję zrezygnować, bo to tylko tłuszcz... Czytaj całość »
jonas, polecam dorsza- jest bardzo smaczny i zdrowy, natomiast z Pangi proponuję zrezygnować, bo to tylko tłuszcz i woda z zaśmieconej rzeki. Przepis bardzo fajny i ciekawy sposób podania, pozdrawiam
Składniki
  • ryba biala, 6 filetow
  • maka zytnia, 1 duza lyz
  • maka pszenna, 1 duza lyz
  • maka kukurydziana, 1 duza lyz
  • przyprawy do ryby
  • piwo, 1 szk
  • odrobine wody gazowanej
  • jajko, 1
  • Olej do glebokiego smazenia
Składniki