Ryba w sosie serowo-koperkowym

Ryba w sosie serowo-koperkowym
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Rybę zazwyczaj jadamy pieczoną lub smażoną, zupełnie zapominając, że zrobiona w sosie jest równie smaczna!

Składniki

  • 300g filetów rybnych, u mnie dorsz
  • 1 por
  • 330g śmietany 18%
  • 1 pęczek koperku
  • 70g sera gorgonzola
  • masło do smażenia
  • sól, pieprz, papryka słodka

Przygotowanie

  1. Rybę kroimy w większą kostkę. Por w krążki, koperek siekamy.

  2. Na rozgrzanym maśle podsmażamy posoloną rybę. Po chwili dodajemy por, smażymy przez około 5-7 minut minut. Dodajemy śmietanę, koperek i ser. Doprawiamy do smaku.

Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 14 stycznia 2018
Rybka w takim zestawieniu brzmi bardzo apetycznie :) Patrząc na fotę nie mam wątpliwości, jak smakuje, bo każda... Czytaj całość »
Rybka w takim zestawieniu brzmi bardzo apetycznie :) Patrząc na fotę nie mam wątpliwości, jak smakuje, bo każda rybka jest super :D
Składniki
  • 300g filetów rybnych, u mnie dorsz
  • 1 por
  • 330g śmietany 18%
  • 1 pęczek koperku
  • 70g sera gorgonzola
  • masło do smażenia
  • sól, pieprz, papryka słodka
Składniki