Ryba w sosie curry z warzywami

Przepis dnia 2020-02-26
Ryba w sosie curry z warzywami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Lekki obiad pełen smaków!

Składniki

  • Dowolna ryba u mnie kostki z mintaja i karasie
  • Sos warzywny curry:
  • Cebula
  • czosnek 4 szt
  • ulubione warzywa: seler naciowy 2 gałązki, marchew
  • psta curry 1 łyżka lub curyy w proszku i sól
  • mleko kokosowe/ słodka śmietana
  • oliwa do smażenia
  • kalafior opcjonalnie jako jarzyna do obiadu
  • papryka słodka do koloru- opcjonalnie
  • curry sypkie do posypania ryby

Przygotowanie

  1. Na patelni zeszkliłam pokrojone warzywa. Dodałam do nich mleko kokosowe i łyżkę pasty curry.

  2. Na sosie ułozyłam ryby, posypałam je dodatkowo przyprawami, użyłam curry w proszku z dużymi płatkami czosnku.
    Przykryłam i właściwie parowałam około 20 minut, aż ryba w całości się zetnie.
    Użyłam dwóch gatunków ryby dla tych co lubią ryby bez ości i z ośćmi.

  3. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (42)

Jak zwykle pieknie podane :)
kuchmariola63 20 lutego
Danie bardzo apetyczne :)
KulinarnaChwila 20 lutego
Pyszotka :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Dowolna ryba u mnie kostki z mintaja i karasie
  • Sos warzywny curry:
  • Cebula
  • czosnek 4 szt
  • ulubione warzywa: seler naciowy 2 gałązki, marchew
  • psta curry 1 łyżka lub curyy w proszku i sól
  • mleko kokosowe/ słodka śmietana
  • oliwa do smażenia
  • kalafior opcjonalnie jako jarzyna do obiadu
  • papryka słodka do koloru- opcjonalnie
  • curry sypkie do posypania ryby
Składniki