Ryba w słodko-kwaśnej zalewie

Ryba w słodko-kwaśnej zalewie
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
Najlepsza ryba na świecie. Uwielbiam ją ja i cała moja rodzina.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ogórki, paprykę i cebulę pokrój w kostkę. Rybę pokrój na mniejsze kawałki. Posyp z każdej strony solą i pieprzem. Składniki ciasta dokładanie wymieszaj. Rybę panieruj w cieście i smaż na głębokim tłuszczu z każdej strony na rumiany kolor. Składniki zalewy (bez koncentratu pomidorowego) zagotuj. Dodaj przecier i pieprz. Wystudź. Do naczynia wykładaj kolejno rybę i pokrojone warzywa- do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą powinny być warzywa. Danie zalej wystudzoną zalewą. Potrawę przechowuj w lodówce.

Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 11 grudnia 2017
My też uwielbiamy taką rybkę xD
Super przepis, pychotka :)
Pobitegarybarbary 12 grudnia 2017
Dlatego na święta często robię z podwójnej porcji:)
Nevermore 12 grudnia 2017
Wiesz, u nas to i w potrójnej porcji by zniknęła w mig ;)
2+3 plus pies i nawet repety nie ma xD
Składniki
Składniki