Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryba w pomidorach"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 319
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 25
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 319
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 25
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Rybę umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Umieść na podwójnie złożonej folii aluminiowej.
Na niej ułóż posiekane plasterki czosnku oraz pomidorki suszone w całości (jeśli są bardzo duże, przekrój na pół).
Oliwę z pomidorów wymieszaj z solą, świeżym pieprzem mielonym oraz ziołami (może być także mieszanka prowansalska).
Polej rybę przygotowaną zalewą i wstaw na kilka godzin do lodówki.
Następnie owiń ją złożoną folią (zrób paczuszkę) i upiecz na grillu. Gotową udekoruj listkami bazylii.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 230. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax