Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo aromatyczna i soczysta, nie da się zepsuć. Pomysł z liśćmi od kolegi Nevermore.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 51
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24082
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 460
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 280
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 51
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24082
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 460
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 280
Składniki
Rybę trzeba oczyścić i naciąć. Natarłam ją czosnkiem, zostawiłam na chwilę i zdjęłam nadmiar, żeby smak nie był zbyt "dziki". Rybę natarłam sola i pieprzem. Skoro użyłam liści chrzanu to dodałam też powiązane zioła, koperek i chili i kolendrę. Tymianek też pasuje. Rybę skroiłam oliwą i zawinęłam.
Dla ułatwienia użyłam sznurka. Rybę ułożyłam w sporym rondlu z nieprzywierającą powłoką. Dno podlałam oliwą i woda i rybę parowałam pod przykryciem około 25 minut. Większą liczbę ryb można ułożyć w blasze z woda i oliwą i piec w piekarniku. Liście nadadzą aromatu a i ochronią rybę przed wysuszeniem czy przesmażeniem.
Smacznego :)