Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryba w cieście pod dymką"
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 522
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 186
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 125
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15096
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 53
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 522
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 186
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 125
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15096
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 53
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 93
Składniki
Filety opłucz, polej sosem sojowym i winem. Oprósz pieprzem. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut. Mąkę kukurydzianą wymieszaj ze 100 ml wody. Kawałki ryby zanurzaj w cieście, smaż na 2-3 łyżkach oleju. Trzymaj w cieple.
Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, wrzuć posiekane chili, przesmaż. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i łyżeczkę drobno startego imbiru. Przesmażone wymieszaj z łyżeczką cukru, 2 łyżeczkami skrobi, 2 łyżkami octu. Wlej bulion, gotuj aż sos zgęstnieje. Dopraw go do smaku solą i pieprzem.
Rybę rozłóż na talerze. Posyp oczyszczoną i drobno posiekaną dymką oraz porem. Polej przygotowanym sosem.
porcje , czas ok. 45 min; porcja – 390 kcal, cena 3,90 złŹródło: Świat kobiety