Ryba w cieście

Ryba w cieście
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: LIDECZKA
Bardzo proste

Składniki

Przygotowanie

  1. Filety oprószyc solą i pieprzem.

  2. Żółtka roztrzepac z mlekiem i szczyptą soli. Dodawac mąkę, trzepając.

  3. Białka ubic na sztywną pianę. Dodac do ciasta, delikatnie wymieszac. (Ciasto powinno miec gęstośc śmietany.)

  4. Rybę zamoczyc w cieście i smażyc na gorącym oleju na złoto. Podawac z ryżem i ulubioną surówką. Smacznego.

Komentarze do przepisu (3)

anulka78 26 września 2011
Fajna alternatywa dla panierki:)) Chętnie spróbuję:)) Pozdrawiam:)
BEBIK 26 września 2011
Niewiarygodnie oryginalne :O
Konto usunięte 07 grudnia 2011
Typowe ciasto naleśnikowe / oczywiście niesłodzone / jest równie rewelacyjne , wypróbiwalam i również polecam.
Składniki
Składniki