Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Filety oprószyc solą i pieprzem.
Żółtka roztrzepac z mlekiem i szczyptą soli. Dodawac mąkę, trzepając.
Białka ubic na sztywną pianę. Dodac do ciasta, delikatnie wymieszac. (Ciasto powinno miec gęstośc śmietany.)
Rybę zamoczyc w cieście i smażyc na gorącym oleju na złoto. Podawac z ryżem i ulubioną surówką. Smacznego.