Ryba w cieście

Ryba w cieście
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: antena28
Znudziła Ci się ryba w bułce tartej -polecam w cieście !

Składniki

  • filet z pangi (lub innej ryby), 60-70 dag.
  • 3 jajka
  • trochę mąki
  • vegetta,sól, pieprz,sok z cytryny,oregano
  • przyprawa do ryb - nie koniecznie
  • olej lub planta do smażenia

Przygotowanie

  1. Rozmrożone filety skropić sokiem z cytryny

  2. W misce zmiksować jajka z mąką odrobiną wody ( można dodać trochę mleka) i vegetta+ sól + oregano + pieprz + przyprawa do ryb wg. smaku.

  3. Ciasto ma mieć trochę gęstszą konsystencję od ciasta na naleśniki.

  4. Filety obtaczamy w mące a następnie w cieście-tak przygotowaną rybę wrzucamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażymy po obu stronach na złoty kolor.

  5. Gotową rybę podawać z frytkami i świeżą surówką!

  6. SMACZNEGO!!!

Komentarze do przepisu (10)

annawk 31 marca 2009
zrobiła i powiem ,że bardzo pyszne , nadwyżkę odgrzała następnego dnia w piekarniku z serem zółtym na górze... Czytaj całość »
zrobiła i powiem ,że bardzo pyszne , nadwyżkę odgrzała następnego dnia w piekarniku z serem zółtym na górze - niebo
beti30 09 czerwca 2009
Trochę mąki to znaczy ile ?
antena28 10 czerwca 2009
Trochę tzn. - tak aby oprószyć filety i kilka łyżek do ciasta tak aby miało gęstszą konsystencję od ciasta... Czytaj całość »
Trochę tzn. - tak aby oprószyć filety i kilka łyżek do ciasta tak aby miało gęstszą konsystencję od ciasta na naleśniki.(ok. pół szklanki)Zawsze robię "na czuja" Pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • filet z pangi (lub innej ryby), 60-70 dag.
  • 3 jajka
  • trochę mąki
  • vegetta,sól, pieprz,sok z cytryny,oregano
  • przyprawa do ryb - nie koniecznie
  • olej lub planta do smażenia
Składniki