Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba w bulionie warzywnym"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 48
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 955
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 102
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 131
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 48
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 955
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 102
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 131
Składniki
Obrane, warzywa zalej 2,5 litra osolonego wrzątku. Gotuj 20 min, odsącz. Do wywaru włóż ziele, listek i ryby. Gotuj 20 min, wyjmij.
Obierz ryby ze skóry, ości i drobno posiekaj. Dodaj połowę ugotowanej, startej na tarce marchewki oraz jajka, kaszę, bułki. Przypraw masę sokiem z cytryny, solą, pieprzem. Wymieszaj.
Uformuj małe kulki i gotuj w wywarze ok. 5 min. Wyjmij pulpeciki. Do gotującego się wywaru wlej białko, zagotuj.
Wywar przecedź przez sitko, przypraw. Podaj z pulpecikami. Udekoruj natką, marchewką.
Porcje 8
60 min
Cena 3,50 zł
Kalorie 218 kcalŹródło: Takie jest życie