Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba w boczku"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Filety (np. z morszczuka, mintaja, dorsza) opłucz, a potem starannie osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Jeśli używasz mrożonych filetów, musisz je wcześniej rozmrozić i dobrze osączyć z wody.
Marchewki oczyść i opłucz, pokrój na małe kawałki. Obrane szalotki pokrój na ćwiartki. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz z łupinek i drobno poszatkuj.
Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć szalotki oraz marchewkę, przesmaż na złoty kolor. Dodaj czosnek oraz wytrawne białe wino.
Zawartość patelni duś kilka minut na małym ogniu. Na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem. Zdejmij z kuchenki, dodaj masło.
Filety podziel na porcje, oprósz solą oraz pieprzem, posmaruj musztardą. Każdą porcję zroluj i owiń plasterkiem boczku. Zepnij roladki wykałaczkami lub obwiąż. Smaż na 2 łyżkach oleju kilka minut. Podawaj z warzywami z patelni.
porcje, czas ok. 40 min; porcja – 510 kcal, cena 3,20 złŹródło: Świat kobiety