Ryba smażona w pomidorach

Ryba smażona w pomidorach
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: fafiatko
Jesiotr w salsie pomidorowej

Składniki

Przygotowanie

  1. Kupiłam w stawach hodowlanych jesiotra. Można kupić w sklepie gotowy filet.
    Jesiotr nie ma ości a jego skórę dosyć ciężko się kroi.
    Smak wynagradza wszystko.

  2. Pomidory pokroiłam w drobną kosteczkę do tego jeszcze dodałam pokrojona cebulę i czosnek, zioła i sól.

    Salsę pomidorową ułożyłam na filetach.

  3. Rybę smażyłam najpierw od strony skóry, potem filety z salsą obróciłam i smażyłam do momentu aż wszystko będzie rumiane.

    Ryba była pełna aromatu i niezwykle wilgotna.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (19)

bryssska 26 lipca 2018
kolejna ryba pięknie podana ;-D
SlodkoSlodka83 26 lipca 2018
Rybka jest zawsze dobra :-)
bozka44 26 lipca 2018
Rybke z pomidorami to probowalam najwyzej z konserwy :-) bardzo jestem ciekawa smaku takiej swiezej, smazonej. W... Czytaj całość »
Rybke z pomidorami to probowalam najwyzej z konserwy :-) bardzo jestem ciekawa smaku takiej swiezej, smazonej. W mieszance wyrzyw robilam, ale musze koniecznei w pomidorkach sprobowac :-)) super <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki