Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryba pod kołderką z bakłażana"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 181
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 181
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Składniki
60 min • Porcja 380 kcal • Koszt porcji 4,20 zł • Przepis na 2-4 porcje
Filety dzielę na większe kawałki, oprószam pieprzem i cienko smaruję przecierem.
Bakłażan kroję w krążki (ok. 0,7 cm grubości), solę. Czosnek drobno siekam, pomidory kroję w cienkie plastry.
Rybę krótko obsmażam i układam (skórą do dołu) w naczyniu do zapiekania, nasmarowanym oliwą, posypuję czosnkiem. Na rybie układam podsmażone plastry bakłażana, a na nich posolone krążki pomidora. Całość posypuję ziołami i tartą bułką połączoną z serem. Na koniec skrapiam oliwą.
Piekę ok. 30 min. w temp. 180°C.
Anna Sikorska z SuwałkŹródło: Kobieta i życie