Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet może być z dowolnej ryby, świeży lub mrożony.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 28
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 698
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 28
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 698
Składniki
Filet z ryby rozmroziłem, skropiłem octem, posypałem solą i pieprzem i zostawiłem na pół godziny. Ocet lub sok z cytryny sprawi, że ryba się nie rozpadnie podczas smażenia.
Pokroiłem cebulkę w kosteczkę, zeszkliłem na patelni z solą i pieprzem. Rybę usmażyłem, położyłem na wierzchu cebulę i poddusiłem. Jogurt grecki wymieszałem z posiekanym koperkiem, wyłożyłem na rybę, dusiłem razem na małym ogniu 10 minut. Podawałem z ziemniakami i surówką.