Ryba po syczuańsku

Ryba po syczuańsku
> 1-2 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Kobi
Doskonała ryba doprawiana pikantnym sosem kebab gyros

Składniki

  • sos kebab gyros ostry
  • dorada lub inna ryba morska
  • trzy kolory papryczek chili
  • Czosnek
  • Gorczyca
  • Pieczarki
  • pieprz syczuański
  • Sól
  • sos sojow
  • Olej roślinny
  • czarny sezam
  • bazylia tajska
  • Kolendra
  • Mięta
  • kiełki mizuny

Przygotowanie

  1. Siekamy papryczki chili, zioła i czosnek i nadziewamy tym naciętą na skórze rybę. Smażymy rybę na oleju i podlewamy sosem sojowym, dodajemy pieczarki, gorczyce i pieprz syczuański. Na talerz wykładamy sos. Następnie rybę. Posypujemy czarnym sezamem i posiekaną chili. Dekorujemy kiełkami i ziołami.

Składniki
  • sos kebab gyros ostry
  • dorada lub inna ryba morska
  • trzy kolory papryczek chili
  • Czosnek
  • Gorczyca
  • Pieczarki
  • pieprz syczuański
  • Sól
  • sos sojow
  • Olej roślinny
  • czarny sezam
  • bazylia tajska
  • Kolendra
  • Mięta
  • kiełki mizuny
Składniki