ryba po grecku

ryba po grecku
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: anetta73
danie proste i pyszne poprostu..:)

Składniki

  • filety z ryby(obojetnie jakiej), 4 szt.
  • maka, 2 lyzki stolowe
  • sol, do zmaku
  • olej, 2 lyzki stolowe
  • seler(korzen), 1 maly
  • marchew, 2 sztuki
  • cebula, 1 srednia
  • ogorek kiszony, 1 szt.
  • pietruszka, natka(kilka galazek)
  • sol,pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. filety z ryby solimy, obtaczamy w mace i smarzymy na oleju na zloty kolor,odstawiamy na bok...

  2. seler i marchew trzemy na tarce jarzynowej,cebule kroimy w piorka,wszystko dusimy w rondlu,na odrobinie oleju do miekkosci.. pod koniec dodajemy posiekana pietruszke...

  3. do uduszonych jarzyn dodajemy pokrojony w kostke ogorek kiszony

  4. laczymy warzywa z ryba,doprawiamy wszystko sola i pieprzem..podajemy na cieplo lub zimno.....smacznego :)

Komentarze do przepisu (6)

helen4 18 października 2010
a gdzie pomidorki?
helen4 18 października 2010
a gdzie pomidorki/
mirela 18 października 2010
Kilka razy jadłam, zawsze się zachwycałam, teraz nareszcie przygotuję
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • filety z ryby(obojetnie jakiej), 4 szt.
  • maka, 2 lyzki stolowe
  • sol, do zmaku
  • olej, 2 lyzki stolowe
  • seler(korzen), 1 maly
  • marchew, 2 sztuki
  • cebula, 1 srednia
  • ogorek kiszony, 1 szt.
  • pietruszka, natka(kilka galazek)
  • sol,pieprz do smaku
Składniki